Световната криза, приятно ми е, ще ме познаете по рекламния пазар

Световна, икономическа и глобална, що е то? Сигурно вече няма и дете, което да не е наясно с понятието „световна финансова криза“. То не бяха писания, статии, прогнози на знайни и незнайни икономисти… Но едно е сигурно: рекламният пазар беше сред първите, които пострадаха сериозно от икономическата обстановка.

Редица водещи фирми в бранша бяха принудени да се сбогуват с дейността ти, притиснати от факта, че традиционно бизнесът прави икономии по отношение на рекламата и промоционалните си кампании, когато дойдат „тудни времена“. Така се стигна и до закриването на модния гигант Джей Моделс, от чиито услуги се възползваха големи и утвърдени организации.

Ние, обикновените хора, усетихме стагнацията най-вече по резкия спад в цените на имотите и наемите, безработицата, която расте обратнопропорционално на заплатите и масовото недоволство на обществото.

Винаги обаче има едно „но“.

Но раздвижване на пазара се предвижда съвсем скоро и всички ние тръпнем в очакването за неговото случване. Тогава дано всяко дете знае какво е световен икономически успех, а думата „криза“ да бъде абстрактно и неизвестно понятие.