Моделите и техният живот

Имам доста интересна професия, която ежедневно ми позволява да запознавам с много хора и да си говоря с тях. Сред познанствата ми покрай масажните ми услуги, имам и много модели – те винаги са били големи фенове на спа процедурите и масажите.

masajesНякои от моделите са много известни, други не толкова, но пък са много разговорливи и редовно си обсъждаме моята и тяхната работа и ме информират за много интересни неща. Онзи ден разговарях с едно момиче за сегашното състояние на модната индустрия. Тя ми каза, че още от 2007г., когато била затворила известната модна агенция Джей Моделс, нещата в бранша много били загрубели, но пък сега вече имало индикации, че се оправят.

Питах я какво е да си модел и защо й харесва да бъде точно това, а тя ми отговори, че в началото се захласнала по лъскавия начин на живот, който тези момичета й се струвало, че водят – със снимки по списания, добро заплащане, скъпи дрехи, много познанства. Когато започнала да работи професията обаче, се оказало, че нещата изобщо не са толкова розови, парите са много по-малко, а работата пък далеч не се изразява само в тези прости дейности и не е лека. Решила обаче, че ще се изправи срещу предизвикателствата, а няма да се отказва и така с много усилия си изградила репутацията на точен и сериозен модел, и се утвърдила.

Тя знае, че професията модел е само до време и в момента се стреми да се подготви за близкото бъдеще, когато вече няма да е толкова желана и търсена. Иска да започне собствен бизнес, но да продължи да бъде финансово независима, което с днешния пазар ще й коства изключително много усилия.