Упражнения за хора, които работят в офис

Повечето ми клиенти работят в офис пред компютър. Това са мениджъри, копирайтъри, маркетинг специалисти, администратори, чиновници и други. Те страдат от болки в кръста, скованост в раменете и врата, отекли крака и прочие. За тях прилагам отпускащ масаж като използвам ароматни масла и пускам джаз или друга релаксираща музика, за да намаля стреса.

Освен да посещавате масажист вие сами можете да се погрижите за вашия комфорт на работното място. За целта трябва да правите поредица от лесни упражнения. Ще се опитам да опиша някои от тях, а за допълнително движение, разгледайте това изображение, което намерих в мрежата.

office exercisesНай-важното е да си правите почивка на всеки два часа. Разходете се из офиса за 5 минути, налейте си вода, излезте на терасата, ако имате такава. Докато сте прави стягайте мускулите на седалището или бедрата около 30 пъти. Разтъпчете се и направете малко кръгови движения с глезените си.

Вместо да разтривате с ръка врата си, по добре направете няколко бавни кръга. Два пъти в едната посока и два пъти в другата. Също вариант е да наведете главата си – напред, настрани, назад. Бавно.

Направете също така няколко кръгови движения с раменете или с цяла ръка.

За финал разперете и двете ръце настрани и с леко накъсано движение завъртете кръста си леко назад, така че да погледнете какво има зад гърба ви, но не прекалено назад, за да не пренатоварите кръста. Правете няколко път на едната и на другата страна.  Ако се чувствате смутени в офиса, упражнението е подходящо да се приложи в домашни условия.

По обяд се разходете навън, ако времето за обедна почивка ви го позволява. Движете се преди и след работа, прибирайки се у дома. Всичко, изписано дотук, ще ви помогне да се чувствате по-добре и в тонус.