Работата с хора

Здравейте, приятели и почитатели на масажите!

Днес искам да си поговрим за професиите, при които контактът с хората е всекидневие. Моите ежедневни задължения са обвързани именно с непрестанна комуникация с клиентите и да ви призная, невинаги това е лесна задача.

С времето открих, че когато човек работи с хора, много важно е умението да изслушва отсрещната страна, клиентите определено оценяват вниманието и много по-лесно ти се доверяват. Друга тайна по пътя към успешната комуникация е позитивното отношение, но не онези напудрени и изкуствени усмивки и обръщения от типа мило, миличка, кукличка, бонбонка, мише и пр., а искреното възхищение от плюсовете на вашия клиент. Защото всеки човек си има своите предимства и определено се ласкае, когато му ги казваш и показваш.

smiling-business-person-590x339

Също така не е уместно да задаваме лични въпроси. Ако отсрещната страна реши, нека ви сподели за семейните си или служебни проблеми. Но в никакъв случай не повдигайте темата вие, клиентите са чувствителни относно личното си пространство.

Ако и сред вас, читатели, има такива, чийто работен ден преминава в общуване с клиенти и сътрудници, ще се радвам да споделите опита и мнението си с нас. 🙂