Самопомощ от дамските форуми? Не, благодаря!

Тука днеска смятам да се поразпиша малко за форум пространствата. Преди два поста тъкмо тях бях споменал като едно от нещата, които задължително трябва да се забранят със закон. Тогава аргументът ми беше, че жените там най-често обсъждат мъжете и си вадят фалшиви заключения. Сега обаче искам да обърна внимание на една друга причина. Форумите, освен че вредят психологически,  нясявайки разни мисли, вредят и здравословно.

Преди време седях на по питие с моя приятел рехабилитатора, за когото също съм споменавал. Каза ми тогава, че лекарите без изключения мразят дамските форуми, а един от тях в частност. Ще бъда дискретен и няма да го споменавам поименно. Причината – безбройните погрешни и неефективни начини за самолечение,  за които хората масово пишат и препоръчват. Едни лекували хрема с чесънче, други си слагали не знам си какви домашни тампони в ушите, поливали се с всевъзможни чайове против обриви и такива. Правят това защото не вярват във фармацевтичните продукти  и смятат, че домашното самолечение и хомеопатията ще доведат до много по-добри резултати.

upper_back_painНе се бях замислял колко абсурдно звучи това, докато не се сблъсках с подобно нещо в моята област. Потърси ме жена – активна форум участничка. Цялата била схваната и чела, че трябвало да се масажира на ръба на касата на вратата, да се маже с кисело мляко, лук във вода и още какво били не помня, за сгряване и отпускане на мускулите!!!! Като не и олекнало решила да пробва с масаж. Ляга на масата и какво да видя. От толкова самопомагане  гърбът и зачервен и където й да я пипна кожата чувствителна до крайност. Тя се е самонаранявала в продължение на седмици без да постигне никакъв резултат. Само 30-40 минути при мен й помогнаха да се отпусне.

Хора, моля ви, от сърце и от душа, не четете такива форуми, защото в желанието да си помогнете може наистина да си навредите. Лицата, които пишат там са лаици и бас държа, че нямат капка медицинско образование. Ако нещо ви заболи, по-добре отидете на лекар или в моя случай – на масажист. Ние за това сме учили, знаем къде да пипнем и как да процедираме и имаме много, много опит.