Няколко факта за кожата

skinКато масажист трябва да кажа, че съм попадал на хора с много различни типове кожа що се отнася до текстура и цвят. Някои от клиентите ми са били с гладка и мека кожа, други от от тях с много чувствителна, която дори от най-лекия допир почервенява цялата. Да не споменавам дерматологиите проблеми на някои, които очевидно са им голям проблем.

Всеизвестно е, че кожата е най-големият орган на човешкото тяло, но понякога се чудя дали полагаме достатъчно грижи за нея. Предполагам, че жените по-често ходят на козметик, на гримьор и т.н. и специалисти им казват какъв тип е тяхната кожа и какво да правят, за да се грижат за нея. Знам от една приятелка например, че е хубаво да почистваме лицето си и сутрин, и вечер. Същевременно трябва да го почистваме с по-нежно кремче, а не с лосион с гранули, за да не се разруши баланса на кожата ни. Знам, че на друга приятелка й бяха изписали да пие 3 седмици магнезий с цинк, защото на 22 години все още имала остатъчно акне, с което да се пребори.

Жените знаят подобни неща, а ние мъжете? Никой от приятелите ми не е ходил и веднъж на козметик за почистване на лицето понеже го смятат за женска история. И аз не съм, но се мисля, че може и да е полезно. Все пак става дума за нашето тяло и като знам какво са виждали очите ми, иска ми се да знам, че полагам, достатъчно грижи за себе си и собственото си здраве.