Слабо оросяване на крайниците

Студеното време е моментът, в който най-силно усещаме страничните ефекти от слабото оросяване на крайниците ни. Тъй като температурите спадат, тялото ни се нуждае от повече телесна топлина и следователно повече енергия. За да запази сърцето и по-важните ни органи здрави, оказва се, че най-често страдат крайниците ни.

Защо?

Защото те са най-отдалечените от сърцето ни части от тялото и следователно до тях достига по-малко кръв, която понякога се оказва недостатъчна. Насочвайки кръвта и енергията към други жизнено необходими ни органи, мозъкът автоматично ограничава количеството такава до пръстите на ръцете и краката ни. Тогава те започват да изстиват, ноктите ни посиняват и започваме да чувстваме дискомфорт. За да се преборите с него успешно и да възвърнете нормалната температура в цялото си тяло, можете да прибегнете до някоя от следните стратегии.

Затоплете тялото си сами. Затъркайте бързо длани, издишайте топъл въздух към тях, обуйте си допълнителен чифт чорапи или си сложете ръкавици. Не е трудно, но е ефективно. Така че пробвайте следващия път.

Бъдете активни. Ускоряването на пулса ви и по-бързото циркулиране на ginkoкръв в тялото ви покачват телесната температура в цялото ви тяло включително и в крайниците. Затова един от най-успешните начини да се сгреете и да нормализирате оросяването си е да покачите пулса си.

Гинко билоба. Може да ви звучи като бабини деветини, но тази билка наистина помага. Консултирайте се с лекар или фармацевт, ако предпочитате да я приемате на хапчета. Чаят, ако го приемате редовно, също е полезен е ефективен. Приятен е на вкус и не е никак скъп, така че от подобен опит можете само да спечелите.

И накрая, но не на последно място са масажите. Как да не са? Отпускат ви, сгряват ви и нормализират циркулирането на кръвта в тялото ви. Препоръчвам в един.