За ползите от масажа

Колкото и да ми е странно, знам, че има хора, които не харесват масажите. Имам една приятелка например, която винаги е толкова схваната, че мускулите около врата и плешките й са твърди като камък. Боли я при най-лекия допир, но не дава да я пипнеш дори с пръст. За нея, за всички хора като нея, пък и за привържениците на масажа днес ще ви разкрия някои от неговите ползи. Дано ви накарам да се замислите, че масажът не е просто удоволствие, които да си позволявате от време на време – а необходимост.

urlНамалява болката

Всеки човек в някакъв етап от живота си е изпитвал болка или е имал мускулни схващания. Било то в гърба, във врата, раменете, краката и дори ръцете. Професионално направеният масаж лесно ще облекчи тази болка и ще ви накара да се чувствате по-добре.

Понижава стреса

Масажите винаги се свързват с релакс, почивка и физическо възстановяване. Доказано е, че по време на масаж спада нивото на кортизол в тялото ни, а именно той е основният хормон, причинител на стрес. Освен това се намалява кръвното налягане, а редовното масажиране на тялото може да се отрази положително дори на имунната ви система.

Подобрява съня

Дали е заради отпускащите му свойства, заради някакви химични процеси в тялото или по друга причина, но е факт. Един добър масаж освен че ще ви накара да се чувствате по-добре, ще ви осигури по-спокоен сън в последствие.

Красив външен вид

Към момента се предлагат различни процедури, свързани с разкрасяване – антицелутният масаж е първата ми асоциация, но тук попадат и пилингите. А професионален масаж на лицето и главата ви без допълнителни “екстри” ще стимулира кръвообращението към кожата и ще направи косата ви по-лъскава, а кожата по-сияйна.