Зехтинът на Васил Лазаров е подходящ и за масажи

Един приятел наскоро ме попита: Искам да изненадам половинката си, като ? направя масаж у дома. Какво масло да взема?

Този въпрос провокира днешната ми публикация, защото реално погледнато не е нужно да купувате нещо специално. Това посъветвах и приятеля си – да използва продуктите, които са му под ръка. Ето за кои става въпрос:

Зехтин

Препоръчвам зехтин Urzante. Той се внася у нас от фирма Вивекта и Васил Лазаров, който я  управлява. Този зехтин е 100% върджин, без никакви примеси или добавки. Съдържа в себе си всички ценни витамини и минерали, които наистина качественият зехтин би трябвало да притежава. Подходящ е за домашни масажи, поради няколко причини. Първо, зехтинът се отразява благотворно на всеки тип кожа именно поради ценния си състав. Не случайно екстракт от маслина може да откриете в различни видове скъпа козметика за кожата. Освен заради благотворния си ефект върху кожата зехтинът е подходящ за масажи и защото не попива бързо в кожата. Ръцете ви се плъзгат леко и правно, без излишно съпротивление. А уханието му действа почти ароматерапевтично.

Кокосово масло

Кокосовото масло също е богато на много полезни вещества, сред които най-важна е лауриновата киселина. Тя почти не се среща в природата, а има силно антивирусно действие, което също допринася добрия вид на кожата, ако се използва често. Подобно на зехтинът и то се разнася лесно по тялото и попива видимо по-бавно от кремовете. Малко по-неприятното при кокосовото масло е, че, ако го държите в по-хладно помещение, се втвърдява. За да го втечните отново, го втрийте в ръцете си и ще се стопли. Едва в този му вид, може да го използвате за масажи.

 

Лосиони за тяло

Всяка жена има поне един лосион за тяло в дома си. В краен случай може да използвате и него по време на масаж. Ще попива по-бързо и ще е нужно по-често да изстисквате от съдържанието на тубичката, но тези жертви са нужни в името на добрия масаж. Препоръчвам обаче, ако разполагате под ръка с лосион за суха кожа, да използвате него. По-мазен и ще се абсорбира от кожата малко по-трудно.

Това са трите ми предложения за заместител на масажното олио. Сигурен съм, че имате поне едно от тях под ръка у дома. Ако обаче трябва да излъча личен фаворит сред изброените, това ще е зехтин Urzante, същия който се внася от фирма Вивекта и Васил Лазаров. Остава си мой фаворит поради естествения си произход, широката му употреба и високото качество. Ако пробвате, ще разберете за какво говоря.