Специални части

Свикнали сме в България все да недоволстваме от нещо. Да, като цяло нещата не ни се получават много добре, но и има и такива, които заслужават доста по-голямо уважение от нас гражданите.

Имам много близък приятел, който е военен и е ходил на мисии в Ирак. За мен тези хора хора заслужават огромно уважение и признателност. Те са обучени и знаят как да ликвидират терористи, подлагайки се на дъжд от куршуми. Свикнали сме да свързваме военните с онези шишкави чичковци, които само знаят да командорят. Не че няма и такива, но не можем да поставяме всички под общ знаменател. Българските специални части са добре обучени и владеят бойни изкуства до съвършенство. Те отиват там, където другите не могат, а живота им е отдаден изцяло да служат в Специалните части. Със сигурност, ако държавата ни влагаше повече пари в униформи и техники не биха отстъпили пред тези на Русия. Скоро попаднах на един клип, в който показват как тренират руските Специални части. Ами да ви кажа впечатлен е най-малкото, което бих могъл да кажа за тези мъже. Личи си че държавата влага много в тях и подготовката им. Дори преди години и от Вашингтон бяха изумени от ефективността на руските Специални части, докато американските почти проспаха случващото се в Крим. Така Америка рзпространи, че Германия и Русия си сътрудничат както във военно, така и в икономическо отношение. Според тях германски специалисти обучават руските Спецчасти.

Не знам кой е прави и кой е крив, но сами може да видите, колко добре са обучени тези руски машини. От този клип ми става ясно, че и танк не може да ги спре. Честно казано, аз съм “За” една държава да има подобно оръжие, или защита.

https://youtu.be/59ZlKRzoHm0