Да се храним ли преди масаж?

Вчера една клиента направо ме заби със следния въпрос: “Мога ли да дойда за масаж наядена, или е по-добре да ям след това?”

eating after masageПървата ми реакция беше да стоя с отворена уста. След това се усмихнах, сякаш не ми е задала толкова странен въпрос, и съответно й отговорих. Досега не ме бяха питали нещо подобно. Вътрешният ми глас ми нашепваше да отвърна на такъв въпрос с въпроса дали аз да идвам наяден или да ям след като съм направил масажа.

Скъпи, приятели. Дами и господа! На масаж не се ходи нито сит, нито гладен. Храната не пречи на масажирания. Нито на масажиращия. Единственото неудобство би било първият да легне с току-що напълнен корем ПО КОРЕМ на масажната маса. Но ми се струва, че никой няма да се нахрани наблизо и само след минута да дойде при мен. Нахранете си се спокойно, след това си взимате душ, изберете какво да облечете, пригответе се и идвайте. От храненето ще са минали вече 40-50 минути, което е идеално. След масаж, ако сте много гладни… ами яжте. Какво пречи?

Единствено трябва да се съобразявате, ако сте на диета и ако са ви правили антицелулитен масаж, или пък сте били на по-специфични раздвижвания с рехабилитационна цел, но тогава вие предварително ще знаете какво и как да правите.

Масажът не е фитнес и вие не трябва нито да вдигате тежести, нито да правите кардио упражнения или каквото там правите на тренировка в залата.

До скоро!