Издателството на Светльо Кантарджиев и приказките за деца

img090Литературата е от първостепенно значение, когато се грижим за духовното си богатство. Така де, красотата идва на първо място отвътре и още от ранни години е добре да възпитаме отношение към словото и езика.

Ето защо издателства като Ню медия груп на Светльо Кантарджиев, които раздвижват пазара за детски книжки, заслужават адмирации. Да приковеш вниманието на възрастен с четиво е много по-лесно, отколкото да постигнеш същия успех с един малчуган. Хлапетата нямат изградени навици, родителите са тези, които им помагат при откриване на нови и вълшебни светове, разказани от родните или световни класици.

Наскоро мой много добър приятел за пръв път подари книжка на 6-годишната си дъщеря. Именно покрай него си спомних за своето Патиланско царство, където побеждавах злия цар и освобождавах най-красивата девойка в кралството; пътувах през далечни земи и виждах чудновати същества; правех магии, за да победи доброто… изобщо въображение да искате. 🙂

Четенето на книги от невръстните формира у тях и друго ценно качество. Още от малки те се учат да бъдат самостоятелни, да действат инициативно и креативно. Много от съвременните професии залагат на нестандартния подход и визия към действителността и пазарната обстановка.

Така че, родители, действайте смело и агитирайте, в най-добрия смисъл на думата, своите наследници да четат. Мисля, че незаменим помощник в начинанието ще ви бъдат богато илюстрираните корици от Ню медия груп.