Масаж с билкови торбички

Билковият масаж с печат е традиционна масажна техника. Използвайки памучни торбички, пълни с билки, цветя и сусам, есенциите и ароматите имат положителен ефект върху тялото и ума по време на уелнес масажа.

Торбичките, известни като билкови печати, се наричат „Luk Prakob“ в Тайланд. Там те се пълнят със специални билкови смеси по традиционен метод. Те се намират в различни размери се различават по пълнежния материал и билковата смес.

За извършване на уелнес масаж с билкови печати частите на тялото, които трябва да се масажират, се разтриват предварително с масажно масло. Преди билковият печат да бъде натиснат върху кожата на клиента, препоръчително е да се провери температурата на торбичката. Тъй като е гореща, тя се нанася внимателно само върху частите на тялото, които трябва да се масажират.

След няколко минути билковият печат се охлажда, затова масажната техника също варира. Масажистът преминава от кратки към целенасочени потупващи движения и плавни поглаждащи движения. Колкото повече билковият печат се охлажда, толкова по-силно се увеличава налягането, затова по-бавният и интензивен масаж е препоръчителен.

Билковият печат се движи по енергийните линии. Скоростта и техниката на натиск варират според желанията и нуждите на клиента.