Масаж против главоболие в първия работен ден

Хубави бяха празниците, но като всяко хубаво нещо и те си имат край. Настана време за първия работен ден и съм готов да се обзаложа, че мнозина от вас са загубили кондиция за работа по време на почивните дни и сега им се налага наново да свикват с работното ежедневие.

headache-298x232Именно загубата на тренинг е една от предпоставките да усетите признаци на главоболие в първия работен ден от новата година, особено ако седите повече време пред компютър и напрягате зрението. Но излъчването на екраните не е единствената причина за причинен дискомфорт. Януари и февруари по принцип са най-студените месеци от годината и не бива да подминаваме този факт с лека ръка. Както топлото, така и студеното време благоприятстват нарушаването на кръвоснабдявнето към мозъка и могат да бъдат основателна причина за остри болки в главата. Усещате рязко пронизване в областта на слепоочието, а чувството е все едно са ви стегнали в менгеме. Позната ситуация, нали?  Съветите, които мога да ви дам, са следните:

Първо, носете шапка, за да не изстивате и да не нарушавате нормалното циркулиране на кръв в тялото ви. Второ, имайте предвид, че главоболието също така се причинява заради недостиг на хормона на щастието серотонин. Следователно, опитайте се да се разведрите, да се разходите и да понижите стреса. Чайовете също са вариант за облекчаване и особено този от жълт кантарион.

Накрая, но не на последно място е масажът. Масажирайте областта на слепоочието и по дължината на веждите и челото. Ще усетите мигновено облекчение. Ако имате доверен човек наблизо, помолете него или нея да се изяви като личния ви масажист за деня. А ако нямате… е, професионалният масажист винаги знае как да ви помогне при болки в тялото.