Масаж с поморийска луга

Масажът с поморийска луга или луга от черноморска сол обогатява кожата с минерали и хранителни вещества. Този вид масаж може да има релаксиращи и оздравителни ефекти. Ползите от солта са, че подпомага ексфолиацията на кожата, премахва мъртвите клетки и подпомага циркулацията.

За да направите масажа, потърсете продукта в аптека или специализиран магазин. След като се сдобиете с лугата, може да я смесите с малко душ гел или олио за тяло, докато се образува смес във вид на паста.

Процедурата се прави върху почистена кожа. Нанесете солната паста равномерно върху кожата и започнете с нежни, кръгови движения. Обърнете специално внимание на зоните, които искате да релаксирате или в които усещате напрежение.

Масажирайте кожата с леки, но насочени движения. Продължете за около 10-15 минути или колкото време може да си позволите и ви е удобно. Накрая отмийте солта с топла вода и подсушете кожата си. Завършете с овлажняващ крем или масло, за да запечатате хидратацията в кожата.

Масажът с черноморска луга може да бъде много приятен и подпомагащ за кожата. Обаче трябва да бъдете нежни и да не използвате груби движения, за да не нараните кожата си. Ако имате чувствителна или проблемна кожа, консултирайте се с професионален масажист или дерматолог преди да използвате солен масаж.