Нервите разстройват стомаха

Young Ethnic Man Has Worried ExpressionАко има едно нещо, което е мъчило човечеството през цялото му съществуване до момента, то това са нервите. Болестите се променят в зависимост от епохата и географското положение на съответния народ. Все пак в Африка, Азия и Европа имаме различни епидемии и т.н. Проблеми от каквото и да е естество възникват под различно влияние.

Не искам обаче да се спирам толкова обширно върху това, защото днес ще си говорим за състоянието на нервност и какво може да ни причини то. Все пак е един от най-старите проблеми на човечеството ни.

Първо, нервите разстройват стомаха. Познато ви е чувството за стомах, свит на топка, нали? Аз се чувствам така само когато съм притеснен за нещо и определено тогава нямам никакъв апетит, а хапна ли – веднага ми става тежко. Какво по-ясно доказателство от това, за да докажем, че състоянието на нервност разстройва стомаха ви?

Второ, вредите си на здравето. Истината е, че при нервност тялото ви не се чувства добре и може да отключи проблем, за който не сте предполагали, че съществува. Това са например наследствени болести, към които сте предразположени или други здравословни проблеми. Да не споменавам и напрежението, което се натрупва в мускулите по тялото ви… защото много хора идват при мен именно с такива оплаквания.

А влиянието на напрежението върху настроенията ви? Боже опази! Хората сме толкова спонтанни същества и до такава степен сме склонни да си изливаме яда не където трябва, че ми е непонятно как се търпим един друг понякога.

Все пак имам няколко решения как да успокоите нервите си. Не приемайте нищо прекалено навътре. Отделяйте си по няколко минути за релаксиране, било то масаж, медитация или вид спорт. Хранете се здравословно, защото храната е източникът на вашата вътрешна енергия и… пийте чай от лайка. Доказано е, че той се отразява благоприятно на нервната ни система.