Във форма с Barre тренировки

Чували ли сте за Barre тренировките? Те комбинират елементи от пилатес, йога и танц. Тази форма на тренировка е вдъхновена от методите в балетното изкуство и използва бара като основен инструмент.

В Barre тренировките се използват леки тежести, ленти и висок бар, които помагат за поддържане на баланс и стабилност по време на упражненията. Тренировките включват серия от упражнения, които се фокусират върху силата, гъвкавостта, координацията и тонуса на тялото.

Всяка Barre тренировка обикновено включва комбинация от упражнения, които се изпълняват в статична позиция или с малки движения, често на пръсти и върхове на пръстите. Тези движения могат да бъдат комбинирани с използване на ленти за ръцете и тежести за упражнения на горната и долната част на тялото.

Barre тренировките са особено полезни за тялото и поддържане на добрата форма. Те подобряват силата и тонуса на мускулите. Помагат за подобряване на гъвкавостта и координацията на тялото и спомагат за правилна стойка, като се работи върху мускулите на гърба. И тъй като изискват много енергия, изгарят бързо калориите и натрупаните мазнини.

Във следващото видео може да се запознаете с техните и основните упражнения: https://www.youtube.com/watch?v=xw5f_wEvVZ8