За какво не харчат пари богатите?

rich man in publicЗа човек, чиито опит и работа е свързан с всевъзможни хора, съм чувал какви ли не неща и съм виждал много други. Клиентите и приятелите ми като цяло са интересни, а случките покрай тях – забавни. Това, разбира се, го казвам чистосърдечно и в най-добрия смисъл.

Изключително интересни са ми по-заможните хора. Знаем, че те като цяло са малцинство в нашето население и тъкмо за това често ми изглеждат като хора от различен свят. Те не само че се държат различно, но и имат съвсем друга представа за най-обикновени делнични дейности, като това да правиш покупки, например, като не си представяйте харчене. Искам да подчертая, че тук става въпрос за наистина богати хора, а не за някакви родни парвенюта. И като стана въпрос, ето някои неща, за които богатите никога НЕ ХАРЧАТ пари.

  1. Богатите никога няма да си купят лотарийни билетчета, както се досещате.
  2. Богатите не поддържат и кредитни карти, обяснимо защо.
  3. Богатите не плащат за допълнителни гаранции, такси по покупки и допълнителни застраховки. Освен другото, което ви идва на ум, те ценят вещите си и гледат да ги пазят по-дълго време.
  4. Заможните хора няма да харчат пари и за импулсни покупки. Чувството да си изкушен не им е толкова познато както на нас, простосмъртните. При тях просто такова нещо като “покупка на мига” в магазин за хранителни стоки не съществува.
  5. Колкото и да не ви се вярва богатите не харчат пари и за маркови дрехи в ежедневието си. Истинските богаташи са забелязвани с обикновени анцунг, шорти и тениска или дънки и спортни якета. За тях онези престижни марки са необходимост, когато са в работна среда или на публично събиране и нищо повече. През останалото време няма да се хвалят, че стъпват върху подметки за 500 евро или палтото им е по-скъпо от старата ви кола.

Факт е, че богатите хора не се стараят толкова да демонстрират стил, както правят по-обикновените, които внезапно са се сдобили с по-висок доход. Заможните хора имат съвсем различни представи за света от нас, които са свързани с това да преценят коя е най-разумната инвестиция, как да затвърдят и запазят бизнеса си, как да запазят семействата си и как да не се покажат на страниците на клюкарските издания.

Замислете се, че противното правят само търсачи на слава или материалистите, които като припечелят, гледат как да го афишират, като се превръщат в смешни грандомани и префърцунени дами и господа.

Стилът и класата не се купуват. Или се раждаш в такава среда и получаваш съответното възпитание от първите дни на живота си, или си от онзи малък процент интелигентни и съобразителни хора с вродена грация и чар, на които просто им е писано да израснат и знаят как да останат на върха.