Българите на почивка

Все по-модерно е да се ходи в Гърция за лятната ваканция. На граничните пунктове има безброй коли, но това няма да помрачи почивката ни. Само дето се притесняваме за мръвките, които сме си домъкнали от България и доматите и краставиците. Може да се разалят.

Може би някои хора ще ме помисят за особняк, но когато отивам на почивка, аз отивам, за да си почина, а не да извозвам пържоли и алкохол през границата. Решил си да летуваш в Гърция, там валутата е евро, еми щом ще бъдеш “тарикат” не се излагай да мъкнеш хранителни продукти, то и там има хранителни магазини, в които не е кой знае колко по-скъпо, то и в Слънчака цените в магазините не са като в Кауфланд, но се примиряваш. Честно казано не мога да го разбера това. Първо, не всеки хотел или къща за гости предлагат барбекю, а и защо останалите гости да ми търпят миризмите? Не съм казал, че трябва да се храниш все по ресторанти и таверни, разбира се всеки има право да си готви, щом са му предоставили печка в апартамента. По последни данни най-много са българските туристи в Северна Гърция, но оставяли най-малко пари, еми няма как, все пак нашите заплати нямат нищо общо с техните и все пак еврото си евро, но аз не разбирам, защо след като ти идва скъпо да почиваш при съседката, пак се буташ там, или то това няма значение, важното е роднините и приятелите да разберат, че сме баровци и летуваме на о. Тасос, пък, че ядем филии с лютеница в хотела не е важно, нали на плажа сме с бански “Келвин Клайн” и пием фрапе, защото е най-евтинко и ни се полага авантичка минерална вода. Много хора могат да ме разберат погрешно и да ме критикуват за думите ми, но искам да поясня, че целта на всичко написано е да не се правим на такива каквито не сме. Бъдете себе си, 80 % от българите имат вашия стандарт на живот и това не е срамно, толкова ни дава държавата, но нека не заставаме зад маските на псевдо баровци, не впечатлявате никого.

Пожелавам ви страхотно време, много жега край морето, което и да сте избрали за воята почивка и бъдете себе си, това е безценно качество!