Как да оцелееш, когато Нея я няма

Е, мъже, познат ли ви е онзи момент от живота, в който ви се оказва, че изведнъж ви се налага да се справяте сами. Наоколо няма родители, няма жена или пък приятели, които умеят да готвят… Неизбежно ви връхлита реалността и се оказва, че трябва да си сготвите нещо за ядене и да свършите малко домакински задължения.

thumb_COLOURBOX3660291Днешният ми пост е посветен именно на подобни моменти, защото не е никак лесно, когато се сблъскваме с тях за първи път. Знам, че е възможно да изглеждат страшни, но знайте, че не е така. Всеки мъж е напълно способен да се грижи сам за себе си и да оцелее поне няколко дни без чужда помощ. Как ли? Ще ви подскажа. Първо, ако се притеснявате от пералните, спокойно. Има и обществени такива, където да си оставите дрехите и друг да ви ги изпере срещу съответно заплащане. Що се отнася до чиниите се надявам, че не е нужно да обяснявам как се мият, а по-скоро как се пълнят т.е. какво бихте могли да си сготвите. Всеки може да си направи сандвич, но не предпочитате ли нещо по-така. Ще ви се услади ли една пилешка пържола например? Да знаете, че не са никак трудни за приготвяне. Ето какво може да направите…

Купете си пилешко филе, нарежете го на филийки или просто на две или три по-тънки пържоли. Намажете месото със съвсем малко зехтин, поръсете го с няколко капки соев сос и го овкусете с подправки на вкус. Ако не знаете какви, то купете си готов микс от магазина. Ако искате, оставете го да поседи така известно време или направо го слагайте в тиган да се запича. Пилешкото се готви изключително лесно и бързо. Все пак ви препоръчвам тефлонов тиган или такъв с керамично покритие, за да улесните живота си още малко. Относно салатата оставям на ваша преценка дали да си купите готова, дали да си направите сами или въобще да не ядете такава. Разбира се, винаги можете и да си купите готово сготвено основно ястие, но не е ли хубаво да знаете, че има поне едно нещо, които можете да си сготвите сами? Ей така, ако някога изпаднете в нужда.