Приятно отслабване с точков масаж

Почти винаги свързваме отслабването с нещо неприятно – лишения, хранителен режим, ограничения и изтощителни тренировки. Има обаче и алтернативно решение, което не само е ефективно, но и много приятно. Става дума за метода акупресура или така известният точков масаж.

Това е древна китайска практика, чрез която можем да си помогнем сами за редица неразположения, включително и за отслабване. Акупресурата е напълно безвредна и безболезнена. Единственото, което ви трябва, е постоянство и свободно време.

За да е напълно ефективен, масажът се прави на пет точки по тялото. Първо се започва с една от най-важните точки – тази на апетита. Тя се намира по средата между носа и горната устна и се масажира най-малко една минута. Това намалява чувството на глад, особено ако е предизвикано от безпокойство и стрес.

Друг бутон за стопиране на апетита се намира на трагуса. Това е малкият израстък преди извивката на ушната мида. Ще попаднете на точното място, ако запушите с пръст ухото си. Масажирайте тази точка често и ще почувствате как апетитът ви намалява, а метаболизмът ви се ускорява.

Следващата точка е известна като цюй-чи и нейната работа е да подпомага работата на червата, като действа добре върху храносмилателната система. Ще я откриете като свиете ръката си в лакътя и поставите пръстите си във външния край на сгъвката. Стимулирайте я всекидневно по една минута.

На ред е и вълшебната „точка на дълголетието“ или цу сан ли. Тя се намира под чашката на коляното и се смята, че нейното ежедневно масажиране позволява да загубите до 500 грама седмично. В същото време, както подсказва и името ѝ, подобрява цялостно здравето, изцелява и подмладява.

Последна, но не и по важност, е точката лоу-гу. Тя може да бъде открита на около 3-4 пръста над глезена, от вътрешната част на крака. До две минути масаж дневно ще подпомогне загубата на телесна маса и ще облекчи бодежи в областта на сърцето.

Страхотният точков масаж ще окаже благоприятно въздействие върху тялото ви, ще снеме стреса и ще помогне за редуциране на теглото. Опитайте и споделете резултатите.