Река в морето

Обожавам природата. Възхищавам й се всеки възможен ден. Природата е толкова необятна и сложна, че учените всеки ден я изследват и всеки ден научаваме нещо ново, кое от кое по-уникално.

Най-новото нещо, което научих аз е това, че учените са открили голяма подводна река на дъното на Черно море. По принцип знам, че съществуват подводни реки, никога не съм виждал, все пак не съм от най-добрите плувци, дори си ме е страх, но тази река е много интересна, защото, ако беше на повърхността, щеше да е шеста по пълноводност. Може би заради страха ми от плуване и водата като цяло, но съм много респектиран от подводния свят. Има толкова красиви създания, толкова е необятно, че го прави още по-интригуващ. Най-интересното при тази река, на кято все още не са дали име е че около “брега” й има дори дървета. Освен реки, морският свят може да ни предостави още едно уникално преживяване, да се докоснеш до два континента едновременно. Това е рифът Силфра. Това е топ локация за гмуркачите, защото не смо, че могат да застанат между Европа и Америка, но тъй като водата е много студена, видимостта е чудесна и могат да се полюбуват на  гледката.

Както казах плуването не ми е силна страна, но затова пък хората са качили клипчета из Интернет, така че нека се полюбуваме заедно на Силфра