Антистрес терапия

В забързано ни ежедневие все повече хора страдат от стрес. Това е нормално, съдейки по постоянното напрежение в офиса, в трафика, гонене на срокове, търсене на финансови резултати. За съжаление много преофесионалисти в тази област – лекари, терапаефти, диагностици и психолози, намират в стреса една от причините за множество заболявания на нервна система, психологически травми, леки душевни разстроиства като мании и натрапчиви мисли, но и ужасно прости реакции на организма като стомашни проблеми…

В моя салон се борим срещу физическата умора, но понякога това не е достатъчно. Според някои психолози възприемането на стреса е въпрос на вътрешна нагласа. Което ще рече, че ако сте по-лежерен тип личности, ще се справяте по-добре с тази бич на съвременния свят. Обаче ако сте чувствителни и емоционални, стресът може да ви съсипе.

learn-how-to-give-a-good-massage-L-fdfBJFЕдни от новите методи за преодоляването му е музикотерапия. Оказва се, че постъпвам много предвидливо като пускам музика на клиентите си.  Вече може да се каже, че съчетавам два типа процедури. Не знаех, че в България дори има Асоциация за музикотерапия и това е един доказан и ефективен метод за сваляне на напрежението и други здравословни проблеми. Музикотерапията е терапефтичен подход, при който чрез звуците на музиката и музицирането осъществяване на стабилна връзка  тяло-разум- емоция. Тя предизвиква у хората процес на съпреживяване, но се оказва ползотворно за всякакви оздравителни процеси. Всички знаем, че музиката помага да мислим по-позитивно  и дори слушането на определените проведения като например на Моцар, Бетовен, Брамс водят до развитие на човешката личност.
Смятам, е този метод е не само ползотворен, но и лесен за прилагане при всякакви условия и обстановка. Слезте няколко публикации по-надолу и си отделете няколко минутки с цел антистрес терапия.