Баба Марта ще дръзне ли?

snowdropsКолкото повече се доближаваме до месец март и колкото по-хубаво е времето, толкова повече се засилват опасенията ми, че добрата стара Баба Марта, ще ни изненада, както прави всяка година.

Забелязал съм, че напоследък зимата май малко се измести. Януари е доста по-топъл от очакванията ни, февруари е с малко по-ниски температура и през март, таман да стане топло и захладнява.

Не зная на какво се дължи тази промяна, но не е нещо ново и не трябва да се плашим от нея. Спомням си преди години как дори на един 24 май захвърча сняг. Тогава хората бяха шокирани, но бързо се съвзеха. Захлаждането беше само няколко дни и след това слънцето си печеше, горещо като обичайното. Друга година хладен е бил месец Април. Дъждове и мъгли, типични за есента, са се занареждали в продължение на няколко дни. И това го преживяхме и медиите отново обявиха, че това било, видиш ли – нечувана пролет!

Ето, че нещата малко или много се повтарят през определен период от време. Ние сме обикновени хора, а не синоптици. А медиите пък нищо не разбират! Те знаят само да казват: „Необичайни жеги през февруари” или „Досега в историята няма записан такъв студ през март”. Да, бе! Хайде стига глупости.

Хубав да ви е месец март, приятели! Дано е слънчев и топъл. Правете повече раздвижване, спортувайте повече и ходете на масаж повече. Ние, масажистите, ще ви помогнем да преодолеете по-добре пролетната умора.