Гуа Ша масаж – модерен и ефективен

По-млад, по-свеж външен вид и по-малко бръчки: Това обещава новият инструмент за красота Гуа Ша. Китайската масажна техника използва нефритен камък за енергичен масаж на лицето. Много козметици и медицински специалисти твърдят, че масажът Гуа Ша извлича токсините от кожата, подобрява кръвообращението, намалява бръчките и облекчава главоболието. Но как точно действа?

Масажът Гуа Ша е важна част от традиционната китайска медицина. „Гуа“ означава „остъргване“ или „изглаждане“, а „ша“ означава нещо като „зачервяване“: Това се случва след успешен масаж, когато кожата е освободена от токсини и запушвания.

Първо, лицето се намазва с масло, обикновено това е освежаващ продукт като мента или жълт кантарион. Сусамовото масло също се използва често, защото абсорбира токсините от кожата. В следващата стъпка се използва ролерът. Обикновено се прави от нефрит или биволски рог и винаги е заоблен от едната страна, за да може да се адаптира добре към лицето. Между другото, първоначално е използвана китайска порцеланова супена лъжица, която разбира се все още е опция и днес.

Масажният ролер се издърпва върху кожата на лицето с лек натиск, по дължината на мускулите на лицето и меридианите, докато се появи леко зачервяване. Това зачервяване е желателно, защото показва подобрено кръвообращение. Не е желателно обаче да се използва за лечение на акне или при наранявания на кожата.

Веднага след лечението трябва да се почувствате по-леки и като цяло по-щастливи. И тъй като масажът стимулира метаболизма и тялото вече извежда токсините, може да се наложи да посещавате тоалетната по-често. Затова, както след всеки масаж: пийте много вода или неподсладен билков чай.