Кога се украсява и кога се разваля елха?

Разхождам си се аз по центъра и гледам, че всичко е украсено по един много подходящ, чудесен начин. От първите дни на декември като са се завили едни лампи и гирлянди, ума да ти зайде. Красотата обаче е основно вечер, когато тъмнината прикрива някои несъвършенства, а блясъкът и светлините насочват погледа.

Да украсиш един град предколедно е добре. Но колегите жени вече ме питаха дали е украсено у дома. Мисля, че това с ранното украсяване и коледния дух са неща малко преувеличени. Всъщност аз нямам никакво кой знае какво коледно настроение. Усещам празника по това, че съм в отпуск и че прекарвам повече време със семейството си. Не украсата, нито кой знае какви подаръци ще ме накарат да се чувствам добре.

Old-Fashioned-Christmas-Decorating-Ideas-Living-SpaceВсъщност преекспонираната украса за празниците ми идва малко в повече и ми омръзва. Като се започне от началото на декември, та чак до края на януари, когато се заменя със задължителните сърца.

Коледната украса поначало се прави на Бъдни вечер от цялото семейство. Всеки закача по една играчка, накрая се пускат светлините, пие се горещ шоколад или каквото има. Няколко часа по-късно е вечерята и така минава вечерта в чудесна обстановка.

Елхата се разваля на Йордановден или на Ивановден. Това е точно 6-7 дни след Нова година. Сумарно стават 13-14 дни украса. И по мое мнение две седмици са напълно достатъчни, за да се нарадваме на топчици, чорапчета, свещици и Дядо Коледовци.