Как да направите масаж на косата? (част 2)

Здравейте, продължавам с темата от миналия път, като сега ще разгледаме стъпка по стъпка постигането на домашен масаж за коса/глава/скалп.

Първо, опитайте да нанесете приятно гореща мокра кърпа върху скалпа си, за да активирате притока на кръв към корените на косата. По същество процедурата за масаж на косата е почти същата като при миене на косата, като масажирате с върховете на пръстите от основата на главата към дължината с кръгови движения.

После натиснете с възглавничките и дланта си, пръстите са към тила, докато движите ръцете си с кръгови движения. След това поставете другата си ръка върху тази, с която вече масажирате главата си и докато натискате надолу. Можете да изпълните тази техника върху целия скалп, като изсмуквате всяка зона за 30 секунди.

Преминете към „щипките“, които се състоят в поставяне на ръцете ви върху различни области с два сантиметра между тях, така че да можете да ги съедините и да натиснете кожата между тях. Можете също така да приложите това движение за 30 секунди във всяка област.

Завъртете върховете на пръстите отново, работейки отстрани на главата надолу, от темето в посока до ушите. Ще повторите всяка от горните стъпки 4 пъти, преди да масажирате челото си.
Натиснете върховете на пръстите на двете си ръце върху челото си, за да ги движите в бързи кръгове за не повече от две минути. Накрая масажирайте от челото, докато се върнете към основата на черепа с плавни и бавни движения.

Отделете повече време на зоните, където косата или кожата ви са по-чувствителни или повредени.

Ще опитате ли сами вкъщи?