Стая на гнева

Напрегнатото ни ежедневие понякога се отразява на цялостното ни поведение. Ако имаме проблеми в офиса или в семейството – това може да ни направи нетърпеливи и понякога доста агресивни. Друг тип хора таят всичко дълбоко в себе си и избухват като негативна емоционална бомба в най-неочаквания момент.

smash_480x360За да запазим отношенията си с близките, като не си го изкарваме върху тях, са създадени, с цел сваляне на напрежението, така наречените Стаи на гнева. Те представляват помещения с различни чупливи вещи. След заплащане на услугата, на входа на стаята получавате каска, широки плексигласни очила, гащеризон или друго цяло облекло и бухалка. В стаята има маси, столове, телевизори, вази, керамични бюстове и други неща, които са специално наредени за вашата нужда да си го изкарате на някого.

Бум! Бам! Тряс! Можете да рушите всичко, изпречило се пред погледа ви, да крещите до болка и да нареждате когото си пожелаете. Можете да бъдете сигурни, че никой няма да ви чуе, защото обикновено стаите са звукоизолирани. В много случаи има само камера, която да следи да не се самонараните.

Излизате от Стаята на гнева емоционално освободени, олекнали, дори уморени от сладко изтощение. Чувствате се преродени, защото тежкият делничен товар е изчезнал. Прибирате се у дома и спите като къпани.

Чел съм, че този тип терапия е много разпространена на Запад, но и в Южна Корея и Япония. Идеята е хората да изолират насъбраната отрицателна енергия като я насочат в по-безопасна посока. Проучване е показало, че след едно посещение в Стаята на гнева човек е много по-работоспособен, много по-търпелив в семейството си и съумява да е по-организиран в личния си живот.