Масаж бори главоболието

Ако страдате от главоболие, а нямате хапче, за да го облекчите, просто си дайте кратка почивка и започнете масажни действия. Всичко, което трябва да направите е да уцелите правилните точки. Нека видим кои са те и къде се намират.

Точката Yintang се намира между веждите. Ако я масажирате с кръгови движения или я натиснете с показалец за поне половин минута, болката постепенно ще намалява. През това време дишайте спокойно и равномерно.

Слизаме под веждите, където се намира точката Zan Zhu. Масажирайте с палец или показалец за около 60 секунди. Тя също бори главоболието, а ако сте настинали, тези масажни действия може да подействат за отпушването на носа.

Точката Touqiaoyin е зад ухото при прехода от черепа към шията. Тази акупресурна точка може да се масажира и от двете страни на главата в случай на главоболие, това облекчава усещането за напрежение.

Лекият масаж на слепоочията може да помогне при потискащо главоболие зад очите. Повечето от нас автоматично достигат до тази точка, така наречената точка Tongziliao. Масажирайте в кръгове в продължение на една минута с лек натиск.

Точката Tian Zhu е на шията, в основата на черепа има две вдлъбнатини. Натискайте с по един палец или масажирайте с кръгови движения за около 2 минути.