Винен масаж и неговите ползи

Във виното е истината, пътят и живота. Още древните хора са знаели за необикновените качества на чудодейната напитка. Неслучайно виното е наричано еликсир на боговете и се е ползвало не само заради сладкото опиянение, което носи, но и заради лечебните му свойства. Постепенно виното навлиза все повече в ежедневието ни, като в наши дни се използва и в козметичните продукти, и за масажи.

Днес ще ви разкажа именно за винения масаж и неговите ползи.

Винотерапията често се извършва под наблюдението и контрола на дерматолог или кардиолог. Тя е предпочитана от дамите, защото е изключително надеждна в борбата с целулита. Винотерапията действа като подпомага разнасянето на натрупаните подкожни токсини и подобрява кръвообращението. Освен с целулита, виното помага и при проблемните зони със стрии. То изглажда и хидратира кожата, като й придава млад и стегнат вид. Наличието на антиоксиданти в чудодейната течност пък спомагат за видимото избледняване на белези по кожата или слънчеви изгаряния.

Гроздовите семки или наричани още винена кал, забавят процесите на стареене на кожата. Те се използват както при суха кожа, за да я хидратират, така и при склонна към омазняване, като премахват излишния себум и възстановяват баланса й.

Ето защо виното и винената кал са известни и като извор на здравето и младостта. Те са богати на витамини, глюкоза, минерали, аминокиселини и полифеноли. Благодарение на този си арсенал от ползи, те са изключително полезни за организма, а виненият масаж носи истинско удоволствие за сетивата.