Пречистване на тялото от токсини. Как?

sauna_modernКогато записах за Спа преди няколко дни в предната публикация, ми се стори доста добра идея да продължа темата. Много хора са чували за пречистване на организма от токсини. Всеки е чел за диети и разните му там, но колко хора в действителност го прилагат.  Другият вариант, за да накарате тялото си да се чувства добре, са изморителни фитнес упражнения.

Нека да погледнем нещата от истинската им страна – голяма част от българският народ е мързелив. Това означава, че мнозина ще предпочетат да пробват няколкодневни диети, а след това трудно ще поддържат теглото си. Това също така, и най-вече, означава, че мнозина няма дори да имат желание да се раздвижат във фитнеса. Много хора не са спортни натури и след като качат някой и друг килограм, с който упорито се борят и не успяват да преодолеят, започват да си мислят, че всъщност се харесват точно такива, каквито са. Мислят за себе си като за пухкави и меки личности.

Пречистването на тялото от токсини обаче, е много по-всеобхватно нещо от това да се подлагате на диети или на тежки тренировки. Всъщност много хора точно заради това ходят в сауни. Те са готови да се потят, не вярвайки толкова в това, че може би ще отслабнат, колкото надявайки се, че по някакъв начин ще изкарат чрез кожата си вредните токсини, които приемат чрез храната и напитките, които консумират. Било то джънг фуд, алкохоли, разтворими сокове и кафета, за които вярваме, че съдържат много химикали – консерванти, оцветители, изкуствени ароматизатори и други.

Има различни видове сауни – класическа, парна, финландска, ароматна, инфрачервена. Целта е да се изпотите и да пречистите кожата и организма си. Разбира се, всичко това се прави с мярка и не бива да прекалявате с честотата на посещенията. Освен това не забравяйте да пиете повече течности – вода, чай, прясно изцедени плодове, тъй като след толкова дехидратиращи процедури, все пак трябва да си набавите необходимите витамини и минерали.

2 thoughts on “Пречистване на тялото от токсини. Как?

  1. paintME, ако искаш да ползваш сауна, знай, че не трябва да стоиш повече от 10 минути. За някои хора, дори това е много. Прецени на първо място темепературата – ако е много висока и не се чувстваш добре – скъси времето. Ако ти е първо влизане, също не прекалявай и дай възможност на организма да свикне. Като цяло в сауна се стои толкова, колкото ти е конфортно. Тялото ти само ще покаже. При първо влизане е възможно да усетиш ускоряване на сърдечната дейност и пулса. В такъв случай излез и поседни или поледгни на местата, определени за това. Не влизай известно време, а когато се почувстваш добре и решиш отново да опиташ, стой само няколко минути. Сауните не се препоръчват на хора със сърдечни проблеми, скорошни нарянявания и в никакъв случай на бременни!

Leave a Reply