Пречистване на тялото от токсини. Как?

sauna_modernКогато записах за Спа преди няколко дни в предната публикация, ми се стори доста добра идея да продължа темата. Много хора са чували за пречистване на организма от токсини. Всеки е чел за диети и разните му там, но колко хора в действителност го прилагат.  Другият вариант, за да накарате тялото си да се чувства добре, са изморителни фитнес упражнения.

Нека да погледнем нещата от истинската им страна – голяма част от българският народ е мързелив. Това означава, че мнозина ще предпочетат да пробват няколкодневни диети, а след това трудно ще поддържат теглото си. Това също така, и най-вече, означава, че мнозина няма дори да имат желание да се раздвижат във фитнеса. Много хора не са спортни натури и след като качат някой и друг килограм, с който упорито се борят и не успяват да преодолеят, започват да си мислят, че всъщност се харесват точно такива, каквито са. Мислят за себе си като за пухкави и меки личности.

Пречистването на тялото от токсини обаче, е много по-всеобхватно нещо от това да се подлагате на диети или на тежки тренировки. Всъщност много хора точно заради това ходят в сауни. Те са готови да се потят, не вярвайки толкова в това, че може би ще отслабнат, колкото надявайки се, че по някакъв начин ще изкарат чрез кожата си вредните токсини, които приемат чрез храната и напитките, които консумират. Било то джънг фуд, алкохоли, разтворими сокове и кафета, за които вярваме, че съдържат много химикали – консерванти, оцветители, изкуствени ароматизатори и други.

Има различни видове сауни – класическа, парна, финландска, ароматна, инфрачервена. Целта е да се изпотите и да пречистите кожата и организма си. Разбира се, всичко това се прави с мярка и не бива да прекалявате с честотата на посещенията. Освен това не забравяйте да пиете повече течности – вода, чай, прясно изцедени плодове, тъй като след толкова дехидратиращи процедури, все пак трябва да си набавите необходимите витамини и минерали.