Как да подготвим тялото си за лятото

Повечето от нас с нетърпение очакват летния сезон. Тогава животът е по-интересен и динамичен и винаги свързан с незабравими емоции. Обичаме лятото заради топлото време, морето и приятен загар по кожата. Въпреки че цяла година си мечтаем за тези специални три месеца, то дали подготвяме тялото си достатъчно добре за плажния живот?

Има хора, които не спират да тренират, да поддържат хранителни режими и да правят различни процедури, с които телата им да изглеждат в безупречна форма. Други се наслаждават на живота, похапват си от всичко и по всяко време и не се притесняват как ще изглеждат по бански. Има и трети вид хора, които се стараят да изглеждат прилично и да имат абсолютно нормални пропорции. Затова не е необходимо да изпадате в крайности, а да третирате тялото си по подходящ начин.

За да нямате целулита, излишни килограми и многобройните подкожни мазнини, ви съветвам да спазвате няколко основни правила. От изключително значение е начинът ви на хранене. Не се лишавайте от нищо, но спазвайте определени часове за консумация на храна, редуцирайте порциите, за да не преяждате, и не хапвайте прекомерно захар и тесто, защото не носят полезни вещества за организма ви.

Леки физически упражнения всеки ден или поне 3 пъти седмично са достатъчно. Но истинското оръжие за супер тяло е подлагането на антицелулитен масаж. Ако досега не сте се уверили във вълшебните му свойства, е време да го направите.

Антицелулитният масаж представлява специална техника, която помага на натрупаните подкожни мазнини да се премахнат. Те не изчезват напълно, а просто се разнасят и разпределят в определени части на тялото. Този вид масаж помага на кожата при проблемните зони в тялото ви да изглежда гладка. Действа и като цяло на организма като не му позволява да задържа вода и да натрупва ненужни мазнини. Необходими са ви около 10 или 15 последователни процедури, за да видите истинския резултат.

Масажистите винаги прилагат употребата на масла, които са създадени да премахват целулита и да предотвратят появата му. Използва се силен натиск, подобен на щипане, в който се крие и тайната му. Въпреки силата и понякога леката болка, която може да изпитате, не би било редно да имате синини след процедурата или да усещате нетърпимост. Тези признаци ще ви покажат, че масажистът не е добър професионалист и че може би трябва да го смените.

Решение има за всичко. Нужно е само да го потърсите. Все още имате време, за да изваете тялото си за лятото.