Връзката между позитивното мислене, любовта и хлябът на Елиаз– хлебозавод Горубляне

healthy-bodyКато човек, който постоянно мисли за силата на тялото, добрия тонус и следи доброто здраве както на клиентите си, така и на самия себе си, се стремя винаги да давам положителен пример. Та… попаднаха на хляб от хлебозавод Елиаз и останах впечатлен от нетипичното послание, изписано върху опаковката „Хлябът е вибрация и светлина”.

Има си причина за това и думите не са случайни. Много популярно е мисленето, че всяка храна изгражда организма ни като му доставя най-необходимите съставки, защото в нея е скрит информационен код. Помните ли, че преди време имаше много нашумял филм, който говореше, че най-полезна за организма ни е живата вода – онази прясна вода, която идва точно от водоизточника си. Водата, която идва от тръбите вече не носи енергийния си заряд, или казано с по-специфични думи – не носи вибрациите, които ще стабилизират организма ни.

Хората, които не приемат качествена храна израстват хранително отровени, което ще рече че изкуственото замърсяване, засегнало организма им не им позволява да разгърнат потенциала си. Смята се дори, че те постепенно придобиват нехарактерни черти като егоизъм, агресивност и живеят под стрес.

Обратното на написаното дотук –всички вие трябва да сте забелязали колко добре се чувствате когато отидете сред природата – на чист въздух, сред зеленина, или когато започвате да се храните с ваша домашно приготвена храна или такава, добита по естествен път, без да е опакована във вакуумна опаковка или преработена през машина. Това е усещането, за което ви говоря. Чувствате се по-здрави, кожата ви засиява, дишате с пълни дробове. Това чувство не можете да назовете, но то е от онези неща, които са невидими за окото, но знаете че са там и не ви трябват химични анализи или научни доказателства за да ги приемете. Също както знаете, че въздухът е навсякъде около нас и чрез него ние можем да живеем, макар да не го виждаме.

Няма по-добър начин да покажеш, че продуктът в който влагат толкова много работа в Елиаз, е чист и се стреми да ви поднесе именно това състояние на позитивно чувство на баланс на целия ви организъм. Изведнъж придобивате енергия и имате ентусиазъм да се захванете за работа и да свършите всяка задача по възможно най-добрият начин. После сте безкрайно удовлетворени от себе си и в главата ви изниква думата „щастие”.

Всъщност, това, което изпитвате е любов на едно ментално ниво. Или по-скоро чувството, което вие не можете да осъзнаете като такова, но това, че се настройвате позитивно към себе си, към света, към близките си. Интересно че любовта във същата тази форма присъства и в дъновизма – учение, което набира все по-голяма популярност. Като основна макро и микорокосмическа категория, която действа във всички аспекти на човешкия живот, любовта  се разглежда като стремеж – в емоционалната ни сфера, като чувството – вътре в душата ни, като силата, която ни позволява да създаваме идеи и да контролираме света си, и като принципи, вътре в самия ни дух.

Ето как нещо толкова малко и естествено като хляба може да бъде нещо толкова основополагащо, за да постигаме успех във всяко едно отношение. Точно може би и затова хлябът на хлебозавод Елиаз има толкова истински, богат вкус и не прилича на нищо от онова, което сме хапвали преди. Лично аз си взимам „100 Зърна” и ще продължа да го правя и за в бъдеще, защото по мое мнение е това, което търся искам и като визия и като вкус на продукт, в чиято работа в Елиаз е вложено не просто труд, а усърдие за създаването на нещо стойностно. И това си личи.