Защо повечето хора предпочитат масаж от жена?

Не го разбирам, наистина… Идва вчера една клиентка при мен в студиото и ми казва следното: “Ама вие ли ще ме масажирате? Нямате ли жена”? Е, не, няма жена масажист при мен. Само аз съм и честно казано не разбирам защо е такъв проблем. Не мисля, че е от особено значение пола на човека, който те масажира, когато е професионалист и си разбира от работата.

Massage-SuppliesВсе пак позволете ми да изтъкна ползите от това масажистът ви да бъде мъж:

1. Ние имаме повече сила. На масаж ходят хора с различни проблеми и дори травми. Някои мускулни схващания изискват откровено прилагане на малко повече сила. За нас е по-лесно да я осигурим и това няма да ни измори, колкото би се изморила една жена на наше място.

2. По-малко притеснителни сме. Факт е, на мъж масажист по-малко му правят впечатление несъвършенствата по кожата. Няма да се притесним, ако имате такива. Пък дори и да се притесним, няма да ни проличи.

3. Ако не искате, няма да говорим. Има жени, които колкото и да ви се иска да млъкнат, просто не си затварят устата. Все пак сте дошли, за да си починете и отпуснете, нали? Целта на един професионален масаж не е нито да разберете родословното дърво на човека срещу вас, нито да си тръгнете с главоболие накрая.

4. По-дискретни сме. Ако на вас ви се говори, ще слушаме… или поне ще се правим, че ви слушаме. Със сигурност обаче няма да преразкажем истории ви на наши близки, познати и непознати.

5. Не си пазим маникюра. И със сигурност няма да ви одраскаме без да искаме 😉