Аюрведа масажи

Чували ли сте за аюрведа? Това е хилядолетно лечебно изкуство от Индия, чието приложение се е запазило и до днес. Аюрведа е синоним на познанието на живота и е предназначено предимно да поддържа хармонията между тялото, ума и душата.

Целта на аюрведичното лечение е да активира самолечителните сили на организма. Те служат за предотвратяване на здравословни проблеми и поддържат баланса и жизнеността ни дори в напреднала възраст.

Масажите, които се извършват със специални масла, правят кожата гладка и еластична. Те укрепва тъканите и отпускат мускулите ни. Лимфният поток се увеличава и тялото се детоксикира. Процедурите отпускат тялото, ума и душата, изтощението и стресът се облекчават, а сънят се подобрява. Ето защо реших да ви представя някои от най-практикуваните и предпочитани аюрведични масажи и ползите от тях.

Започвам с Абянга. Той е подходящ за цялото тяло и за него се използват затоплени масла с билков състав. След като маслото се нанесе върху тялото, масажистът прилага по-специфични движения, за да отпусне нервната система. Така, редовно прилагани, масажните процедури Абянга спомагат за изхвърлянето на токсините от организма, намаляват стреса и влияят дори на депресивни състояния.

Масажът Абянга се препоръчва още за подхранване и подмладяване на клетките и тъканите, засилване на имунната система и премахване на болката от ставите. Подходящ е особено за хора със забързан ежедневие, които страдат от нередовен стомах, подуване или проблеми с храносмилателната система. Разбира се, за да се усети ефектът, са необходими няколко последователни процедури.