Да запазим кожата си

Знаете ли, че ако се грижите правилно за кожата си, то тя е ще бъде красива и сравнително гладка чак до 60-годишна възраст? Е, все пак не бива да се пропускат факторите ген, начин на хранен, заобикаляща среда и стрес. Но ако водите сравнително здравословни начин на живот, ще ви е необходим само един козметичен продукт, който ще е на стойност около 50 лева на месец. Може ли да се досетите кой е той?

Това е любимата ми слънцезащита. Аз няма да споделям марка, за да не стане като реклама. Само ще ви кажа да избирате такава, която е самостоятелен продукт, а не е вложена в други. Просто нанасяте поне по два пъти на ден върху лицето, шията и ръцете в зоната над дланите. Тази процедура е необходима дори и за мъжете, които по природа имат по-дебела кожа и то основно на плаж и на планина.

Предполагам много от вас не използват слънцезащита, защото по кожата стои прекалено бяло. Това се дължи на минералните филтри като цинков оксид и титаниев диоксид, които попиват бавно в кожата и изграждат филм. Но в момента има нови филтри, които се наричат фото, и те се абсорбират много бързо. Те не оказват влияние върху качествата на защитата, а просто са до лични предпочитания и съответно цената на продукта.

Например при децата от 6 месеца нагоре, на които може да се нанася слънцезащита, продукт с повече цинков оксид е супер. Да, да стои бяло за няколко минути по кожата на детето е добре, защото по този начин майките лесно се ориентират колко и къде са поставили от продукта. Така ще са сигурни, че дават най-доброто на детето си.

Какво е вашето мнение по темата – ще ми бъде интересно да споделите и да дискутираме в коментари.