Сладолед през цялата година?

За любителите на сладоледа и за всички деца – специално направих този текст след като коментирах темата с личния ни УНГ специалист. На въпроса дали сладоледът може да ни разболее, отговорът е не. Вижте защо.

Тъй като и аз, и децата вкъщи обичаме да похапваме сладолед целогодишно, получавам много критики от близки, че затова сме се разболявали често. Всъщност сладкият лед не е паричната. Разбира се, ако следваме правилния начин за консумация според нашия УНГ.

ЗАПОМНЕТЕ! За да хапвате безопасно сладолед, е необходимо да го консумирате бавно и с близане. По този начин ще се предпазите.

Какво прави ЛЪЖИЦАТА! Ако изберем лъжица за консумация на сладолед, то това означава, че ще попадне в тялото ни под големи дози. А също и доста бързо ще го приключим. Пагубното за нас е, че при това действие кръвоносните съдове, които се намират по лигавицата на гърлото ни, ще се свият. И какво от това ще кажете?! Да, но води до намаляване на кръвоснабдяването и оттам зоната става много по-податлива на инфекции. А и както знаем, по въздушно-капков път през устата много лесно навлизат всякакви микроби и бактерии.

Надявам се тази информация да ви е била полезна и да е спомогнала за обогатяване на общата култура. Също и може да използвате фактите и научната терминология срещу роднини, които ви се карат защо давате на децата да хапват сладолед целогодишно. Аз определено съм от либералните и практични хора, а вие?

И като за финал ви поздравявам с една от любимите ми песни и в казвам да си правите кефа!
https://www.youtube.com/watch?v=SOYH6AV6jgo&ab_channel=Baron%27sEntertainmentChannel