Знаете ли какво е Рейки терапията?

Чували ли сте за Рейки? Това е метод за лечение и личностно израстване, който хармонизира физическото, умственото и духовното ниво на човека. Но, в същото време, това е и житейска философия с холистична гледна точка, препокриваща се както с миналото, така и с настоящия момент.

Много е вероятно да се чувстваме привлечени да разберем корените на тази техника, родена в Япония и пренесла се на Запад след края на Втората световна война. Какво е Рейки, как и къде се е зародило ни води до откритието на японския майстор Микао Усуи, основател на този метод през 1920 г. и отговорен за ценното му наследство, което той разпространява. Благодарение на него и многобройните му ученици Рейки е достигнало до наши дни. Този мъдър човек е живял по време на управлението на император Мейджи, с когото в последствие създават добро приятелство.

На въпроса какво е Рейки, няма нищо по-добро от думите на Усуи, който го определя като духовна тайна, която спасява тялото и духа. Учителят винаги го е разбирал като духовен метод за лечение без медицинска намеса, само чрез фиксиране на дишането, милувката, докосването или нежните потупвания по тялото.

Във видеото може да видите как протича една терапия по Рейки в Rade Center Sofia: https://www.youtube.com/watch?v=T9GER0giqO0