Силата на масажните етерични масла

Всеки масажист използва различни етерични масла при извършване на своята дейност. Затова преди започване на релаксиращата процедура, задължително ще ви попитат как се чувствате и от какво имате нужда. Ако пък искате да се докоснете изцяло до вълшебното въздействие на маслата, то определено трябва да се насладите на ароматерапевтичен масаж.

Подмладяващ, тонизиращ и удовлетворяващ са само малка част от ефектите, които може да изпитате след процедура с етеричните съставки. Всяко от маслата си има своите свойства, които помагат при различни проблеми или засилват действието на определени системи в организма. Ето и някои от ползите при най-разпространените масла.

Етеричното масло от жасмин влия най-силно върху половите хормони, като повишава нивото ми в тялото ни. То стимулира отделянето на хормоните на инсулин, тироксин и кортизол. Положително повлиява и върху ендокринната система.

Ако пък се нуждаете от естествено успокоително, което да хармонизира тялото ви и да ви помогне по-лесно да заспивате, то тогава изберете етерично масло от мандарина. То със сигурност ще ви помогне да се справите с натрупаната умора, действа като антисептик и понижава кръвното налягане.

В сезоните на грип използвайте за масажа си етерично масло от мента, което моментално ще ви освежи. Освен това оказва благоприятно въздействие при мигрена. Подобно действие има и маслото от лайм, защото ободрява целия организъм. Използва се при простуди, като противовъзпалително средство и при успокояване на възпаления по кожата. За да укрепите имунната си система по естествен начин, използвайте етерично масло от черен пипер.

Щом сте прибягнали до лековитата сила на масажа, то значи в тялото ви има натрупано изключително много стрес и умора. Средство за спомагане на премахване на напрежението и справяне със състояния на депресии и други психически проблеми, е маслото от бергамот. Друг начин за укрепване на нервите при натоварено и динамично ежедневие е употребата в масажа на етеричен екстракт от мащерка. Заедно с това той има уникалната способност да помага при проблеми с белите дробове, гърлото, синусите, успокоява кашлицата и премахва хремата.