Красивите деца правят родителите си по-секси!?!

Подобно заглавие видях в едно дамско списание днес сутринта и се подхилквам цял ден. Понякога си представям как някъде там, в някой офис стои някоя жена на средна възраст и измисля глупости. Резултатът от четенето на такива текстове е, че много мъже и жени превръщат фейсбук стените си в своеобразни идолни страници на своите децата, разбира се, смятайки тяхното гардже за най-хубавото. Хората се вманиачават по малките и невинните си същества и изтъкват качествата им като редица похвали, което в един момент може да се окаже много смешно за околните. children

От психологическа гледна точка обаче, независимо дали става дума за родители и деца, човекът с по-ниско самочувствие от край време се стреми да се движи в компания, която се състои от красиви, преуспели хора с чувство за хумор или държание, което се смята за добро. Искат да бъдат забелязвани в тяхната компания, да бъдат заснети, тагнати, за да приемат от престижа на другите върху себе си. Подобно нещо се случват и когато желаят да се снимат с известна личност и бързат да се похвалят с познанството си.

Тогава обяснимо е защо баща или майка с красиво дете може да бъде мислен като по-секси. След като е създал такова съвършено същество, значи и той или тя са също толкова съвършени. Всяка детска смешка или усмивка омилостивява и радва. А ако майката или бащата са самотни родители, харесването на детето им поставя ред звездички и пред тяхната индивидуалност.

Изтъкването на детето прави параван пред недостатъците на родителя. Това поведение обаче е неправилно, защото всеки човек има свои качества, които в един момент не могат да бъдат скрити.