Масажът и красотата

Искам да отделя няколко думи днес за красотата и ползите от масажа.

Колко пъти сте чували израза, че красотата идва отвътре? Защото колкото и пъти да е, хубаво е да запомните, че той е истина. Става дума най-вече за полезните и необходими на тялото но вещества, които си набавяме най-вече чрез храната. Ако имаме недостиг на калций например, нормално е ноктите ни да започнат да се чупят или да имаме проблеми със зъбите. Дефицитът на желязо в кръвта може да ни накара да се чувстваме отпаднали, а от високата захар да ни призлява. Ако липсва някоя важна съставка, нужна на тялото ни, винаги ще си проличи външно. Не случайно хората са казали, че ти си това, с което се храниш.

MassageОт значение е, разбира се, колко, какво и на каква честота спортуваме, но има и още едно разковниче, на което ще обърна специално внимание.

Масажът също спомага да запазите красотата си или да й отворите път, за да разцъфне. Извършват се целенасочени антицелулитни масажи например, но дори да оставим тях настрани, няма масаж, който да не стимулира кръвообращението. А по-добро кръвообращение означава, че до клетките ви достига повече кислород и че те „дишат” по-силно. Откъдето и да погледнете ситуацията, това е добре за вас и вашето тяло.

Да не забравяме, че масажите освен това са наистина релаксираща процедура. Благоприятстват отпускането и почивка ви в приятна атмосфера. Поне за час ви доставят спокойствие и абстрахиране от стреса и грижите на ежедневието. А ако се осланям на опита си до момента, тези мигове на истински релакс са времето, в което тялото си отпочива и се зарежда най-добре. И понеже красотата струи отвътре, нека завърша така: добре отпочиналото тяло е красиво тяло.