Отпуснете се с топка за масаж

Стоите с часове на бюрото в офиса, а вечер чувствате напрежение и болка в кръста, гърба и раменете? Неправилната стойка и дългото време, в което сме обездвижени, позволява на напрежението да завладее тялото ни. Чувството е толкова неприятно, че влияе на съня ни и пречи на ползотворната почивка.

Разбира се, не всеки има възможността да отиде на масаж и отпускаща терапия. Това обаче не е проблем, защото и сами вкъщи можем да се справим с неприятната болка и да се освободим от напрежението. Нужна ни е само топка за масаж. Ако нямаме такава, същата работа върши и топка за тенис.

Ето как става това. Лягаме по гръб на твърда повърхност и поставяме топката между плешките си или на мястото, където чувстваме, че ни боли най-много. След това започваме да я разместваме, докато не усетим, че мускулите ни започват леко да се отпускат.

Друг успешен метод за отпускане са упражненията, които се правят за разтягане. Например, докато сме легнали по гръб, можем да свием коленете си, след което да вдихнем ръце над главата и заедно с това да извием леко тялото си.

Гимнастика можем да направим и на ръцете си, като масажираме отделно всеки пръст, използвайки въртеливи движения. Можем също да изпънем едната си ръка нагоре, а с другата да издърпваме пръстите нагоре за няколко секунди, докато не почувстваме разтягане и отпускане.