Почивка чрез изкуство

Всеки човек намира своите собствени начини да си почине. Едни избират да се разхождат сред природата, други – да лежат у дома и да гледат интересни филми, трети избират да се отдадат на всякакви форми на изкуство и благодарение на него да се освободят от натрупаната умора.

Филмите са едно от тези изкуства. Музиката друго, но аз лично обичам да се отдавам да приятни следобеди в някоя галерия или театър. Със сигурност театралното изкуство ми е фаворит и ако съм попаднал на подходяща постановка, която да ми запълни всички сетива, почивката е напълно гарантирана.

Галериите са друг начин за отмора, който много обичам. Може би някои хора ще ме помислят за напълно луд, но посещението на определена изложба и комбинацията от картини, снимки или скулптури, на които можеш да се насладиш е доста интересен начин да се освободиш от ежедневните си терзания и да се впуснеш в един съвсем друг свят – този на твореца. Този свят може да бъде тотално различен от твоя собствен или да има много допирни точки, но със сигурност е нещо различно и дава една интересна и приятна емоция.

Ето това са моите начини да се разтоварвам от работното ежедневие. Ще ми е интересно да разбера какви са вашите специални тактики да релаксирате. Можете да ги споделите с мен в коментарите.