Есенни масажи

Есента е тук и ни кани да поглезим себе си, като дарим тялото си с момент на пълноценна почивка. Масажите през есента са идеални за отпускане на тялото, ума и душата. Те подпомагат имунната система, поддържат вътрешния баланс и действат срещу претоварване на опорно-двигателния апарат.

Есенният масаж е в основата на релаксацията. Но това не е всичко. Дълбоко ефективните техники не бива да се разглеждат само като концепция, която осигурява повече спокойствие в ежедневието и момент на почивка през есенните дни. Вместо това, правилно прилаганите масажни практики могат да допринесат значително за устойчивия организъм, което е от голямо значение през есента.

В резултат на това масажите през това време на годината могат да намалят стреса, да подобрят качеството на съня, да предотвратят симптоми на депресия. Също могат да спомогнат за увеличаване на енергията, за създаването на баланс в забързаното ежедневие и да имат затоплящ ефект за тялото прех хладните дни.

Разбира се, масажът през всеки сезон има положителен ефект върху здравето. Докато техниките през лятото и пролетта са по-склонни да предизвикат охлаждаща функция, подобряването на сърдечно-съдовата система при високи температури или общо облекчение, то есенните масажи служат за предотвратяване на повишен риск от инфекция, както и мускулен дисбаланс.

Масажите през есента са вид превенция срещу класически симптоми на настинка, отслабване на имунната система и промени в настроението, които често се случват поради променените метеорологични условия.