Как да си правим масаж на длани в домашни условия?

Всички знаем колко добре се чувстваме след един хубав масаж на гърба. Малко от нас обаче са започнати с ползите от масажа на дланите. Днес ще ви разкажа защо този тип масаж е толкова приятен… и как се прави от удобството на собствения ви дом.

В допълнение към релаксацията, характерна за всички масажи, масажът на ръцете ви позволява също да активирате циркулацията в дланите си и да освободите напрежението, особено ако прекарвате много време в писане на клавиатура на компютъра.

Употребата на хидратиращи кремове и подхранващи масла е още по-ефективна в комбинация с масажът на дланите, което прави кожата невероятно гладка и кадифена. И ако имате малко повече време да посветите на това лечение, продължете масажа на ръцете до раменете – ще видите какво облекчение ще почувствате след дългия ден, изпълнен с умора!

След като научите техниката, можете да практикувате този масаж върху себе си или други хора. Това не е професионална техника – за такава ще ви се наложи да посетите професионалист, – но със сигурност ще ви донесе достатъчно облекчение.

Ето, накратко, необходимите стъпки:

1) Нанесете малко подхранващ крем или релаксиращо масажно масло (лавандула или друга есенция) върху цялата зона и започнете да масажирате с кръгови движения, като започнете от центъра на дланта и стигнете до краищата на пръстите.

2) Докато извършвате това движение, натиснете леко с палеца отгоре надолу и обратно, докато продуктът не се абсорбира напълно. Също така третирайте пръстите си по същия начин, до върховете на ноктите, така че да масажирате и фалангите и върховете на пръстите.

3) Обърнете ръката си и продължете по същия начин на гърба, като винаги използвате палеца си и продължете по кръгов начин. Не забравяйте да прокарате и малко подхранващо масло върху кожичките и ноктите, за да ги заздравите и да ги накарате да растат по-добре.

4) Завършете, като масажирате китката и част от предмишницата, като правите съвсем лек натиск отвътре, за да активирате отново кръвообращението.

С тази проста техника, можете да отпускате напрежението в дланите си в края на деня или да помогнете на свой близък да стори същото. От опит мога да ви кажа, че на масажистите много им е от полза!