Масаж Ломи-ломи отпуска тялото и душата

Били ли сте на масаж, който сякаш изпраща магическо послание към сетивата ви, отключвайки чувство на хармония и вътрешен мир? Точно това представлява екзотичният масаж Ломи-ломи. Той е част от традиционната хавайска медицина и първоначално се е предавал само в местната общност от поколение на поколение. Днес е широко разпространен и предпочитан заради многобройните си ползи.

Ломи-ломи използва комбинации от масажни техники, масла, а понякога и елементи на молитва, танц и дишане за въстановяване на тялото и енергията. Буквално името му означава търкане, но тъй като в основата му е заложена хавайска философия за хармония и любов, ломи-ломи се приема и като „любящи ръце“.

Този израз напълно отговаря и на самата процедура. Действията са плавни, методични и нежни. Масажистите използват върховете на пръстите си, предмишниците или целите длани. Ломи-ломи е препоръчителен при всякакъв вид нервни разстройства, неразположения и проблеми с мускулите. Той премахва натрупания стрес, който е в основата на много заболявания и кара тялото да се отпусне и зареди положително.

В мрежата има много видеа, показващи на практика как протича масажът ломи-ломи. Нека видим едно от тях: https://www.youtube.com/watch?v=JWOCYtmjW4c