Ползите от масажа на стъпалата

Често стъпалата остават пренебрегвани от нас, когато искаме да разпуснем тялото си. Наблягаме на раменете, гърба, кръста, врата, ръцете, но стъпалата като че ли ги забравяме. Това не трябва да продължава! На ходилата има изключително много акупунктурни точки, стимулацията на които влияят благоприятно на всяка част от нашето тяло.

Неслучайно се казва, че стъпалата са мини карта на цялото ни тяло. Всяка една зона от тях отговаря на определен вътрешен орган. Преди, когато всички хора са ходили боси, не се е налагало да се прибягва към механична намеса върху стъпалата ни, тъй като природата и естествената среда ни е помагала да стимулираме точките. Но носенето на обувки има и своите неприятни последици, особено при жените, на които им се налага да носят високи токчета. Това води до деформации на ходилото и падане на свода.

Всеки може лесно да обръща внимание на своите собствени стъпала като се масажира с кръгообразни движения по продължението на цялото ходило. Също така в търговската мрежа се продават много механични или електрически уреди, които вършат също толкова добра работа. Но е добре да обръщате внимание на ходилата си всеки ден, за да постигнете определени резултати.