Златни ръце

Днес една клиентка ме похвали, че имам златни ръце. Стана ми много приятно от това. Не оставайте с впечатлението, че искам да се хваля – в никакъв случай. Аз наистина съм добър в професията си, но вижте колко малко му трябва на човек да е щастлив и доволен – само две ръце, които да облекчат болката и сковаността.

00008256Въпросната клиентка била дълго време в майчинство. След като родила имала силно болки в гърба и раменете, в следствие от променения център на тежест, неудобните часове сън преди и след раждането, кърменето и прочие. Това са все изменения, които идват в следствие от грижата за малкия човек и от промените в тялото на жената след девет месечното носене на плода.

С няколко прости масажни движения и няколко изпуквания клиентката ми се чувстваше лека и подвижна като балерина. Радвам се, че успях да и помогна.

Скъпи, майки, не отлагайте масажа след края на бременността. Ако не можете да го позволите от липса на време или финанси, редовно си правете сутрешна разгрявка. Правете кръгови движения на кръста и рамене. Повдигайте се на пръсти с разперени нагоре ръце, а след това правете навеждания без да сгъвате коленете, като се опитвате да докоснете с длани земята.